Digitaal of Hybride event

Grobusiness netwerken MS Romantica - Bootsman Events
Netwerkbijeenkomst voor ondernemers op de MS Romantica in de Eemshaven - Bootsman Events
Presentatie VR Eindfilm MOOI van EBG - Bootsman Events

Digitaal is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Ook evenementen krijgen op die manier een extra dimensie. Een digitaal of hybride event bestond al wat langer, maar heeft het grote publiek pas echt bereikt tijdens de Corona pandemie. Uit noodzaak moesten eerst de vergaderingen en bijeenkomsten, en later ook de evenementen overschakelen op een digitaal platform.

Inmiddels zijn we er aan gewend en is het een reële mogelijkheid geworden om een event naast een fysieke locatie ook een digitaal programma te geven. Dit kan worden gebruikt als uitwijkprogramma, wanneer bijvoorbeeld de maatregelen worden aangescherpt, maar dit kan ook worden ingezet als verrijking van het fysieke programma. Op deze manier kunnen deelnemers achteraf talks terugkijken, whitepapers downloaden en deelnemen aan chatgroepen of fora met andere deelnemers.

Het evenement krijgt hierdoor een langere levensduur dan alleen de dag zelf. Je kunt er zelfs voor kiezen om het evenement helemaal hybride te maken waardoor je opeens een veel groter bereik hebt. Veel internationale events kiezen voor deze vorm. Digitale bezoekers hebben live toegang tot alle talks en kunnen via de chat zelfs vragens stellen en achteraf is alles nog eens terug te kijken.

Een hybride variant van je event als uitwijkmogelijkheid

Als uitwijkmogelijkheid biedt het vooral perspectief voor organisaties wanneer zij te maken krijgen met beperkende maatregelen vanuit de overheid. Net als een slecht-weer uitwijk mogelijkheid is het tegenwoordig mogelijk om een digitale uitwijkmogelijkheid op te nemen in het plan.

Samen kunnen we kijken welke oplossing voor jouw evenement het beste is. Niet alle evenementen kunnen in digitale vorm volledig doorgaan en sommige evenementen moeten worden uitgesteld. Ik kijk met je mee naar wat er wél kan en samen maken we een keuze in de mogelijkheden. Digitaal of hybride kan op hele kleine, maar ook hele grote schaal worden gerealiseerd.

Benieuwd of een digitaal of hybride event mogelijk is voor jouw idee? Zet nu alvast de eerste stap en maak een vrijblijvende afspraak!