Festival

Een eigen festival maakt jouw organisatie of bedrijf zichtbaar

En het is dus extra belangrijk dat de organisatie ervan vlekkeloos verloopt. Een festival met publiek vraagt om een professionele aanpak. Alle partners, deelnemers, artiesten, genodigden en bezoekers moeten weten wat ze wel/niet kunnen doen. Daarbij moet je alles opvangen wat er op de dag (of dagen) zelf mis kan gaan. Immers iedere misstap of pleister die geplakt moet worden komt op naam van jouw organisatie. Dit wil je dus zo veel mogelijk voorkomen.

Een festival moet leuk zijn én zijn doel bereiken

Sommige festivals hebben naast het feestelijke karakter een bepaald doel. Soms gaat het om bewustwording, informatie verstrekken of een benefiet festival voor een goed doel. Het is erg belangrijk om dit goed te communiceren, een goede sfeer hangt sterk samen met het bereiken van de juiste doelgroep voor je festival. Dit karakter met de aankleding en bijpassende pr moet goed worden gecommuniceerd, zo trek je de juiste mensen naar je event!

Daarnaast komt er bij festivals nog een ander aspect. Het publiek. Zij zijn een apart onderdeel van het geheel waar extra zorg naartoe moet. Naast zaken zoals progammaboekjes en bewegwijzering, moet er ook gekeken worden naar toegankelijkheid, EHBO en beveiliging. Ook moet je nadenken of je een betaald festival wilt organiseren of dat je festival juist gratis toegankelijk is. Dit betekent toegangsbewijzen, ticket-sales en stempels of bandjes of juist niet.

Vanuit mijn ervaring met het organiseren van diverse festivals kan ik helpen en ondersteunen bij de totale organisatie en planning. In de voorbereiding let ik erop dat we geen stap overslaan. Op die manier kun jij je richten op het bedenken van de leuke dingen, zoals welke activiteiten of artiesten. Daarnaast ben ik tijdens het festival aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zo weet iedereen wat hij moet doen en wanneer. Bij calamiteiten of onvoorziene omstandigheden komt mijn improvisatietalent én brede netwerk goed van pas!

Ook een onvergetelijk festival organiseren? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak. We maken kennis en bespreken jouw ideale plaatje.