Toegankelijkheid

MOOI VR Tour EBG Groningen
Feestelijke opening met zeepbelletjes en optreden door Bootsman Events

Toegankelijkheid gaat verder dan alleen maar een rolstoelpad

Vaak is de toegankelijkheid van een evenement iets dat op het laatste moment nog geregeld moet worden. Liggen er kabels rondom het hoofdpodium? Dan wordt er gauw even een plankje overheen gelegd en dat is dat. Maar hiermee ben je er nog lang niet. Zo’n plankje helpt misschien voor mensen die in een losse rolstoel zitten en korte stukjes zelf kunnen lopen, echter de echte rolstoelers met een zware kar zet je op deze manier vast. Dit is niet alleen onwenselijk, maar ook gevaarlijk in het geval van calamiteiten.

Daarbij gaat toegankelijkheid over meer dan alleen maar een rolstoelplankje. Een toegankelijk event is een fijnere plek voor iedereen. Doordat er in de gehele organisatie van het evenement rekening gehouden wordt met de toegankelijkheid zijn de paden bijvoorbeeld breder, er zijn meer toiletten, de muziek staat niet te hard en de bewegwijzering is duidelijker te lezen.

Kortom een evenement dat is georganiseerd vanuit de gedachte dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen is een beter en fijner event!

Wil je ook weten waar je allemaal op moet letten? Of weet je niet zeker of jouw event wel toegankelijk is? Of twijfel je of het uberhaupt wel kan en ben je bang dat het te veel geld zal kosten?

Neem vrijblijvend contact met mij op, samen kijken we kritisch naar je plannen en passen we deze aan waar nodig!