Styling en PR

MOOI VR Tour EBG Groningen
Groningen Seaports Nieuwjaarsfeest - Bootsman Events Delfzijl Groningen
Groningen Seaports Nieuwjaarsfeest - Bootsman Events Delfzijl Groningen

Het oog wil ook wat.

Een feest moet er feestelijk uitzien en op een zakelijk evenement verwachten mensen een bepaalde professionele uitstraling. Met de juiste aankleding zorg je ervoor dat iedereen zich op zijn plek voelt binnen jouw event. Ook is het een kans om jouw bedrijf of organisatie extra goed voor de dag te laten komen. Zet dus geen goedkope posters neer, maar zorg voor net dat beetje extra uitstraling door mooie rolbanners of kubussen.

Ook de bewegwijzering van een event valt onder styling. Het moet duidelijk zijn waar alles te vinden is en te doen is. Ook moeten medewerkers en horecapersoneel duidelijk herkenbaar en aanspreekbaar zijn.

PR, oftewel hoe zorg je ervoor dat je feest of event vol is?

Wanneer je een jubileum viert en mensen op persoonlijke titel uitnodigt, weet je al precies wie je doelgroep is en hoeveel mensen er gaan komen. Maar deze mensen weten nog niet wat voor soort feest het zal worden. Is het formeel of informeel? Dit kun je in de vormgeving van de uitnodiging al uitstralen.

Daarnaast is het een extra uitdaging wanneer je een publiek event organiseert. In mijn ervaring met de organisatie van dit type evenementen is het voortraject erg belangrijk. Je kunt niet lang wachten met het definitief maken van het programma omdat je dit echt al heel erg op tijd wilt communiceren met je doelgroep.

Bedenk dus op tijd voor wie je het event organiseert en hoe je deze mensen wilt bereiken. Welk budget heb je gereserveerd voor PR en welke kanalen kun je inzetten.
Vervolgens moet je delen van je programma of bepaalde lokkertjes tijdig communiceren. Komt er een bekende artiest, of populaire spreker? Promoot dat dan op tijd, dat kunnen publiekstrekkers zijn.

Hulp bij eventplanning en promotie!

In samenspraak met jou en met partners met wie ik al jaren samenwerk maken we jouw evenement een succes! Van uitnodiging tot goodiebag. Jij bedenkt wie je wil bereiken en welke uitstraling je wilt hebben en ik zet de puntjes op de i.

Ook een tot in de puntjes geregeld event? De eerste stap is een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we of het klikt en bespreken we al je wensen. Vervolgens maak ik een voorstel waar je even rustig over na kunt denken.